2023 Martxoko Newsletterra

Itzuli

Kokapena

Leioa

Data

2023-ko Martxoak 1

Deskribapena

Zahar eta Gazte Elkartearen topaketa Leioako Sukaldaritza Eskolan

Martxoaren 21eko jardunaldia ZG-ko kideek Txemi Santamarina Leioako eta Ikaslan Bizkaiko Ostalaritzako zuzendari ohiaren berriki hil izanaren atsekabea partekatuz hasi zen, eta bera ere bilerara joatekoa zen. Hemen gure maitasuna eta elkartasuna adierazten diegu Txemiren familiari eta Leioako Ostalaritzako langileei.

Aurreikusi bezala, jardunaldia lau zatitan banatu zen: Ezohiko Batzarra, Ohiko Batzarra, Leioako Ostalaritzako eraldaketa digitalaren azterketa eta lan bazkaria. Ezohiko Batzarrean, elkartearen estatutuak aldatzeko proposamena onartu zen, helburu berri gisa sartzeko lanbide heziketako goi-mailako irakasleen gaitasun teknologiko, digital eta zeharkakoen prestakuntza edo eguneratze ekintzak garatzea eta kudeatzea.

Aurkeztu zen ZG 2023 Kudeaketa Planetik, dagoeneko Batzar Orokor gisa eratuta, Zuzendaritza Batzordeko kideen arteko lan-ildoen arduren banaketa eta jarduera garrantzitsuenei esleitutako hasierako aurrekontua onartu ziren. Diseinu fasean dagoen logoaren aldaketa eta webgunearen egitura onartu ziren. Kanpo komunikazio-plana eta kalitatea kudeatzeko plana aurkeztu eta onartzea zain dago. Eraldaketa digitalaren analisia Sutondok, urte batzuetan Hostelería Leioan indarrean egon den eta bere ezarpen mailak miresmena eta harridura sortu zigun aplikazio informatikoak eskainitako onuretan zentratu zen. Horri, gainera, H. Leioako irakasle eta ikasleei poztasuna eta esker ona gehitu behar dizkiogu lan bazkarian erakutsitako produktu eta zerbitzuaren kalitateagatik.

 

Sutondo

Sutondo Hostelería Leioako programa informatikoa eta Jatetxea 4.0 proiektua

Sutondo zentroan bertan garatutako aplikazioa da, eta sukalde-tailerren eguneroko funtzionamendurako funtsezko tresna da. Aplikazio honekin, hornitzaileentzako eskaerak, albaran eta fakturen kudeaketa, biltegiko stocka, produktuen hornidura eta webgunea automatizatu egiten dira.

Sutondok eskaerak eta hornidura jatetxeko menuarekin lotzen ditu. Lehengaien trazabilitatea zehatza ahalbidetzen du eskolara sartzen direnetik ekoizpenerako erabiltzen diren arte. Aplikazio hau errezetak, lan-ordena eta haien praktiken plangintza kontsulta ditzaketen ikasleentzako laguntza didaktikoa ere bada.

Sutondo aplikazioaz gain, H. Leioa-ko Restaurant 4.0 proiektuaren beste elementu esanguratsu batzuk hauek dira: Menu interaktiboa, edozein gailu digitaletatik eskura daitekeena. Botila bakoitzaren tratamendu indibidualizatua upeltegian. Elikagaien 3D inprimaketa. Mahaikideentzako mahai interaktiboa. Laguntza Robotak eta Intelligent Beacons..

Newsletterra